Jelen pivo
Header

Tamo gdje je ljubav

ŠKAFF    34

Pod pseudonimom ŠKAFF krije se Nedim Joldić, koji je nadavno predstavio prvi singl pod nazivom “Tamo gdje je ljubav”.

Ideja za projekat ŠKAFF rodila se kod muzičara iz Srebrenika prije pet godina. On je istovremeno autor tekstova i vokal u pjesmama.

“Nemoguće je oteti se utisku da svi u ovim teškim vremenima pokušavamo da odemo Tamo gdje je ljubav, razumijevanje, empatija i mir. Ovaj novi vrli svijet je dotakao i samu BiH koja ionako plovi na palubi jada sa ludim kapetanima. Zato i ne postoji druga opcija osim nego da idemo Tamo gdje je ljubav i da malo udahnemo friškoga zraka koje nam svima nedostaje u izobilju”, poručio je Nedim.

Spot je istom logikom i morao da bude u takvom prirodnom okruženju –  jer gdje drugo da se čovjek i opusti i zamisli nad samim sobom osim u prirodi i bar da na trenutak zastane i osluškuje svu ovu silnu ljubav koja nas okružuje i težnju ka harmoniji i skladu, istakao je Nedim.

Ova pjesma je prvi singl i ujedno najava albuma pod radnim naslovom “Bauštelski nokturno” koji će se u dogledno vrijeme realizovati sa već iskusnim i prekaljenim prijateljima i muzičarima.

Azur Juničić (gitara) i Adnan Zahirović (gitara) su stalni saradnici na projektu, dok za ritam sekciju još uvijek traže stalnu ekipu. Nedim ističe da do tada rade po principu – sam svoj majstor.

“Pjesmu ne bismo mogli realizovati bez nesebične pomoći Eniza Gabeljića iz Banovića kod kojeg smo u studiju Digiton i snimali pjesmu. Od sredine mjeseca aprila smo ponovo u studiju gdje snimamo naš drugi singl za pjesmu “Grešnica” a do tada idemo Tamo gdje je ljubav”, poručio je za kraj.

Možda će vam se svidjeti i ovo...