Jelen pivo
Header

Lažu fotografije

Gibonni    18

Gotovo šest mjeseci od izlaska prvog singla “Kiša”, koji je od prvog emitovanja do danas i dalje jedna od najslušanijih pjesama u eteru domaćih radio stanica, ali i onih u cijeloj regiji, Gibonni objavljuje drugi singl sa aktuelnog EP-a “U po’ ure”. Radi se o pjesmi “Lažu fotografije”, koja je sudeći po dosadašnjim reakcijama publike i muzičke kritike, već prepoznata kao jedna od najistaknutijih na aktuelnom EP-u i prvi izbor za nasljednicu super-uspješne “Kiše”.

I sam Gibonni kaže da mu je pjesma, nastala na Korčuli, jedna od najdražih na ovom izdanju, a na njoj su se kao gosti pridružili istaknuti instrumentalisti, jazz pijanista Matija Dedić i gitarista Yogi Lonich, te Simfonijski orkestar HRT-a.

Novi singl, dobio je i svoje prateće video izdanje, sjajan spot nastao po Gibonnijevoj ideji, a koji kao redatelj potpisuje Filip Filković Philatz, koji je sa Gibom već surađivao na nekoliko video spotova.

‘Lažu fotografije’ je jedna od onih pjesama koja, bar na tren, zaustavlja svijet oko vas i kojoj ćete se vraćati i slušati iznova, da bi svaki put otkrili neki novi detalj, instrumentalnu minijaturu, sliku ili stih, baš kao i u pratećem video spotu. Album ‘U po’ ure’ možete slušati na svim vodećim streaming servisima, a osim na CD-u, uskoro će ovaj Gibonijev EP biti objavljen i na vinilu.

Možda će vam se svidjeti i ovo...