Header

Tatra

Kolektivna šteta    85,006

Sarajevski bend Kolektivna Šteta objavio je spot za pjesmu “Tatra”, kao treći i finalni singl sa predstojećeg EP-a, koji izlazi prvog decembra.
“Pjesma “Tatra” je definitivno traka sa nadolazećeg EP-a u koju je uloženo najviše truda, s time da je snimljen i spot, koji je režiran i montiran isključivo od članova benda”, poručili su iz Kolektivne Štete.
Tema pjesme je klaustrofobija, a mjesto radnje su željeli staviti u ikonični sarajevski tramvaj marke Tatra, po kojem pjesma nosi naziv. Ipak, ističu da se tekst pjesme može primijeniti na bilo koju vrstu anksioznosti.
Kolektivna Šteta je sarajevski bend koji je počeo sa radom 2018. godine, kada su prijatelji iz osnovne škole Emin Ligata, Mario Jurenić i Ajdin Džomba pronašli zajedničku strast za muzikom. U tom sastavu, sa 2 gitare i bass gitarom, pišu svoje prve autorske pjesme, ne shvatajući sve previše ozbiljno. Pronalaze svog prvog bubnjara, Amara Kavazovića, 2019. godine, ali se ubrzo rastaju s njim zbog različitih interesa. Jedan period stagniraju do ulaska Damira Sendijarevića u bend, ubrzo izbacivajući svoj prvi singl.
Brzo nakon toga Ajdin napušta bend zbog kreativnih nesuglasica, te današnji sastav benda čine: Emin Ligata – gitara i vokal, Mario Jurenić – bass gitara iDamir Sendijarević – bubnjevi.

Možda će vam se svidjeti i ovo...