Jelen pivo
Header

The Loudest Silence

The Loudest Silence    61

Sarajevski symphonic metal bend The Loudest Silence objavio je nedavno spot za pjesmu „The Loudest Silence”, a koja će se naći na njihovom prvom albumu “Aesthetic Illusion’, koji će uskoro biti dostupan javnosti.

Bend koji je predstavljao BiH, ali i zemlje regiona, na prestižnom WACKEN OPEN AIR festivalu u Njemačkoj 2015. godine u okviru međunarodnog Wacken Metal Battle takmičenja završio je snimanje albuma još krajem prošle godine. Sa više od 60 minuta muzike.

“Na albumu smo ugostili čak pet gostujućih muzičara koji sviraju različite žanrove, ali smo ipak najponosniji na saradnju sa Markom Jansenom, frontmen velikog benda EPICA iz Holandije”, istakli su članovi ovog sarajevskog benda.

Kako su pojasnili, njihov prvi album je i konceptualno djelo, s obzirom da pjesme na svoj način govore o besmrtnosti ideja, snova, umjetnosti i ljubavi koje društvo ne prihvata, pa čak i osuđuje.

“Poruka albuma jeste da čovjek treba vjerovati u sebe, te da bez obzira na brojne prepreke koje mu se nađu na putu, treba težiti svojim snovima”, naglašavaju ovi muzičari.

Pomenuti koncept dočaran je u spotu za pjesmu “The Loudest Silence” za koji je scenario napisao režiser Damir Bašić, prema konceptu Taide Nazraić. Spot je snimio Emir Džanan, a editovao Edvin Buturović.

Produkciju albuma su uradili sami. Miks potpisuje Mirza Ćorić, a mastering “Audio InFunktion”.

Bend The Loudest Silence su osnovali Taida Nazraić (vokal) i Denijal Ćatović (klavijature) još 2010. godine, u Sarajevu. Mirza Ćorić (gitara) i Džemal Bijedić (bas i bek vokal) im se pridružuju 2013, dok je Damir Sinanović – Bumbar (bubnjevi) u bendu od 2014. godine.

Možda će vam se svidjeti i ovo...