Jelen pivo
Header

Time to breathe

sm4llpox    41

Bend ‘sm4llpox’ novi je regionalni bend koji se okuplja početkom 2020. godine, da bi krajem iste, nakon jednogodišnjeg rada u studiju, sa spremnih 6 pjesama najavili svoj prvi album.

Spotom i pjesmom ‘Completely terrified’, predstavljaju se regionalnoj publici, s planom da ostatak svoga albuma periodično predstave i široj publici. Nedugo nakon prve najavne pjesme objavljuju i drugu ‘Time to breathe’ što je ujedno i naziv prvog albuma ‘sm4llpox’ benda.

Postavu benda čine mladi muzičari: Toni Lesko (bubnjevi), Stjepan Lesko (gitara), Zvonimir Kordić (gitara), Nenad Tomičić (vokal i gitara), Gabrijel Prusina (klavijature).

„Plan je da do kraja proljeća izađe cijeli album, naš prvi, koji će sadržavati 6 pjesama. Objavljivaćemo jednu po jednu, a svaka pjesma će se naći na svim muzičkim platformama (Spotify, Deezer, iTunes music, YouTube music…). Nakon toga, bacamo se na snimanje drugog albuma, za koji već imamo dosta pripremljenog materijala“, kažu iz benda.

Pjesme su snimljene i miksane u MASS Studios-u u Mostaru, a mastering je uradio Wim Bult (Snail Records) iz Holandije. Na albumu je gostovao i Orhan Oha Maslo, perkusionista, bivši član Dubioze Kolektiv.

„Po nama, bend je specifičan iz razloga što sviramo i pišemo ono što zaista želimo, ne obazirući se mnogo na neka nepisana pravila o sadržaju pjesama napravljenih po principu “što ljudi žele”. Samim tim, bend dobija na smislu i kvalitetu“, dodaju iz benda.

Možda će vam se svidjeti i ovo...