Jelen pivo
Header

Stapanje

Subversion BL    36

Devetim po redu spotom, bend Subversion BL okončao je 2021. godinu. Prethodno su lansirali svoj album prvenac istoimenog naziva – Subverzija na kojem se nalazi 12 pjesama, između ostalog i pjesma “Stapanje” za koju je snimljen, a dan pred istek godine i objavljen spot.

“Iz unutrašnjeg svijeta čovjek teži cjelini, traganju i poniranju u sebe, kretanju ka izvoru. Numera je oslobođena socijalnih tema, kritike okoline, za razliku od preostalih pjesama sa albuma koje upravo sadrže crtu kritike društva i sistema uopšte”, poručuju iz benda.

Album Subverzija snimljen je u studiju Cirith Ungol u Aleksandrovcu (BiH), pod producentskom palicom Dražena Kecmana. Do sada je bend ostvario veliki broj nastupa kako u matičnoj državi, tako i van granica iste, a kako članovi benda ističu, nije više bilo potrebe da se čeka sa objavljivanjem albuma koji je još koncem 2019. godine bio snimljen.

U međuvremenu su se za materijal zainteresovale neke izdavačke kuće, međutim, zaključak je bio da u današnje vrijeme pored svih blagodati koje pružaju društvene mreže i digitalni nosači zvuka, kada sve može da se uradi samostalno – D.I.Y, bend ne treba da odugovlači sa objavljivanjem albuma. O novom albunu članovi benda kažu:

“Ukus novog vremena” klasičnu ska pank himnu koja miriše na proteste. „Bez žaljenja” je nastavak pređašnje pjesme koji opet podsjeća na neophodnost podizanja dostojanstva ovog nesretnog naroda. „Naši heroji” pumpa amplitude i na ovu pjesmu već zamišljam šutke na kojima se plafon dodiruje patikama. Vesela stvar sa sredine albuma „Motika” koja izgleda kao prozor u baštu iz paklene kuhinje postmodernog svijeta otrovanog medijima. Tu je svakako i predivni rolerkoster „Slobodna” uz divne brejkove na početku pa u petu brzinu do kraja. Samopreispitujuća „Ego” uz duže trubaste dionice i solažu koja miriše na osamdesete”.

Sa pjesmom i spotom “Stapanje”, bend je okončao 2021. godinu, i krenuo sa radom na novom materijalu.

Možda će vam se svidjeti i ovo...