Jelen pivo
Header

U meni

Das Ist Walter    47

Sarajevski bend Das ist Walter objavio je svoju novu pjesmu “U meni”, koja je najava njihovog novog albuma, na kojem trenutno rade.

“Spot i pjesma govore o osobi koja pati od anksioznosti. Živimo u vremenu u kojem su mnogi pod stresom i pritiskom izazvanim raznim problemima i zbog toga ne vidimo i rijetko razumijemo jedni druge. Iako to neće lako prihvatiti, mnogima je potrebna pomoć. Nažalost, anksioznost je postala sastavni dio života u našoj sredini”, poruka je ovog benda.

Video je najava novog albuma koji uskoro planiraju objaviti, a ista zavisi od trenutnog “karantin” stanja. Album se sastoji od 12 pjesama, od toga 11 autorskih i jedna obrada. Sve je snimljeno u kućnom studiju benda. Za miks i mastering, kao i za video, su zaduženi članovi benda.

Bend je nastao 2013. godine, a njegovi članovi su Adel Džananović – vokal/gitara, Nedim Baltić – bubnjevi/back vokal i Armin Subašić – bas gitara/ back vokal.

“U planu je i koncertna promocija albuma čim prođe vrijeme izolacije, a do tada uživajte u novim pjesmama”, poručili su ovi momci svojoj publici.

Možda će vam se svidjeti i ovo...