Jelen pivo
Header

Ustani i kreni

Urban instinkt, Frenkie    38

Rapcore bend Urban Instinkt nedavno je na tržište plasirao svoj prvi studijski album „Spreman sve da dam“, na kojem su ugostili jednog od najboljih MC-a na Balkanu – Frenkiea na pjesmi “Ustani i kreni”. Izdavač albuma je izdavačka kuća MENART iz Zagreba.

Spot za pjesmu „Ustani i kreni“ sniman je u Tuzli i Sarajevu pod rediteljskom palicom Vedrana Haračića i ekipe Salt and Flow iz Tuzle.

„Sam spot i pjesma nose univerzalnu poruku svim ljudima da trebaju da se pokrenu, a ne da budu samo statični kritičari. Od naših stavova i odlučnosti zavisi sve što nam se događa. Želite li i dalje biti pasivni i promatrati kako vam život prolazi u žaljenju ili ćete se jednostavno pokrenuti, ujediniti i krenuti naprijed, ka pozitivnijoj i boljoj budućnosti. Ustani sa poda po kojem te gaze, obriši prašinu sa sebe, pusti glas i kreni …Kreni i uzmi stvar u svoje ruke… Uzmi za svoje i naše bolje sutra!“ – poručuju članovi Urban Instinkta.

Trenutno bend promoviše svoj materijal širom regiona, a uskoro ih očekuju koncerti i po zapadnoj Evropi. Pjesma i video su našli svoj put na mnogim top listama, kao i radio i tv stanicama. Bend trenutno radi na novom video spotu, koji bi uskoro trebao da ugleda svjetlo dana. Bend vrijedno radi i na novim pjesmama i priprema materijal za drugi album.

Možda će vam se svidjeti i ovo...