Jelen pivo
Header

Sad bi htjela

Frenkie, Kontra, Indigo    47

Regionalno popularna FM JAM trojka Frenkie, Kontra i Indigo predstavila je publici video spot za singl “Sad bi htjela”, koji se nalazi na njihovom albumu “Egzil” koji definitivno pomjera granice regionalne hip hop scene!

Posljednji singl s albuma “Egzil” koji je zadobio veliku podršku ljubitelja rep muzike, trojac je predstavio zajedno s videospotom. Ova popularna trojka se u ovom singlu osvrnula na temu o kojoj se kod nas često polemiše, međutim, izvođači vrlo rijetko o njoj govore javno. Pjesma je posvećena određenim statusnim razlikama i prilikama koje se mijenjaju dolaskom slave.

Ono što mnogi izdvajaju u ovoj pjesmi, osim spota, za koji je zaslužna ekipa Spektroom je muzika na kojoj je radio Indigo. Moderan trap beat, koji gotovo hipnotiše tokom slušanja, savršeno je usklađen s repom čiji su majstori Kontra i Frenkie.

Album “Egzil” drugo je zajedničko djelo ovog trojca, sniman u Red Bull studiju u Japanu. Udruživši svoje muzičke afinitete i ideje Frenkie, Kontra i Indigo stvorili su projekat koji broji 13 pjesama, koje se tematski ili melodijski, nadovezuju jedna na drugu.

Možda će vam se svidjeti i ovo...