Jelen pivo
Header

Utjeha

Anita Šunjić    53

Nakon godinu dana čekanja, kao i različitih promjena u planovima, kantautorka iz Mostara, Anita Šunjić nas je odlučila počastiti novim singlom, koji je već osvojio simpatije publike. Do sada smo bili svjedoci 3 oficijelno izdata singla: „Korak naprijed“, „Put bez laži“, „Sretna na dan“, a s novim singlom „Utjeha“ željela je predstaviti detaljniji pristup aranžiranju i snimanju vlastitog materijala.

Singl „Utjeha“ je himna nepreboljenih ljubavi, pjesma koja priča o prolaznosti vremena i ljubavi i o pitanjima ima li nade; da li smo zaslužili utjehu, jer se nismo trudili da spasimo ljubav od anđela koji nisu ispunili svoju ulogu zaštitnika. Anita takođe ističe da je ovo njen najkraći tekst kojim je ipak uspjela reći mnogo toga, a kao najvažniji stih ističe: „Znaš li gdje sam sad, da li me osjetiš, ili smo baš zauvijek slagali?“ Željela je puno više reći melodijom, pa je iz tog razloga nastala odluka da vokalna linija bude snimljena iz nižeg tonaliteta.

Promocija je održana u mostarskom baru Vinyl, a ono što se moglo primijetiti je novina da Anita više ne predstavlja svoj rad samostalno, nego u formi benda, koji zajedno s njom čine Amina Kreso (klavijature) i Samir Tojaga (bas gitara). Članovi su se upoznali u Rock Školi Mostar, koja je takođe pomogla u samoj pripremi događaja, a sav urađeni posao je uvertira u budući rad koji slijedi. Kao gost promocije nastupila je mlada kantautorka Sara Mihaela Dedić, koja je predstavila svoje 3 pjesme. Vinyl je kao i na prethodnoj promociji bio popunjen do kraja večeri, a toplu atmosferu uspjeli su zadržati do posljednjeg trenutka, kad je pušten studijski snimak pjesme, nakon 4 izvedbe uživo. Anita je najavila rad na prvom albumu „Pričati o ljubavi“, koji počinje ovog mjeseca, a na njemu će biti 9 do sad neobjavljenih pjesama.

Možda će vam se svidjeti i ovo...