Jelen pivo
Header

Wipe yo ego

Zlatan Karić    32

Omiljeni bh. muzičar obradovao je svoju publiku novim singlom i video spotom za “Wipe yo ego”. Pjesma predstavlja umjetnički odgovor na individualizam, egoizam i odsustvo zajedničke svijesti i djelovanja. Tekst je pisao Karić, ponukan potpunim otuđenjem među ljudima, a koje je još više došlo do izražaja u pandemiji.

“Ego je najveći čovjekov neprijatelj i najveće borbe vodimo sami sa sobom. Nekad izgubimo, nekad dobijemo. Međutim, gledajući cjelokupnu situaciju i naše društvo, čini mi se da mnogo češće gubimo i da ‘ja’ prevlada “mi’ i u tome je problem”, kazao je Karić.

Smatra da trebamo promijeniti sebe, odnosno zanemariti ego, kako bi se posvetili mijenjanju svijeta.

Montažu zanimljivog video spota radio je Nemanja Šipka. Muziku za novi singl radili su Zlatan Karić i Vanja Jevrić, koji je uradio i aranžman za ovu pjesmu, dok je tekst napisao Zlatan Karić.

Kadrovi spota snimljeni su na Kozari, a akcenat je stavljen na ljepotu i prihvatanje različitosti. “Wipe Yo Ego” je singl s albuma “Let Love Be Your Game”, a koji će uskoro biti objavljen. Karić je, inače, poznat javnosti po hitovima “Irie”, “Let love be your game”, “Falling” i “Otvaram oči”.

Možda će vam se svidjeti i ovo...