Jelen pivo
Header

Vještačka inteligencija kreirala novi spot grupe Varvarogenije

Varvarogenije

Novi spot rok grupe Varvarogenije kreiran je upotrebom napredne AI tehnologije, gdje vještačka inteligencija oponaša prirodnu inteligenciju, preuzima kreativne odluke i samostalno stvara unikatan autorski video sadržaj. 
 
Cjelokupan proces zasniva se na tome što vještačka inteligencija (AI) omogućava računaru da iskoristi ogromnu količinu informacija sa interneta kako bi samostalno donio odluku ili izvršio određenu aktivnost. Unošenjem nekoliko jednostavnih naredbi, vještačka inteligencija preuzima na sebe kreiranje cjelokupnog videa, idejno rješenje, montažu kadrova i tok radnje u ritmu muzike. 
 
Spot benda Varvarogenije pruža uvid u moć vještačke inteligencije i njenog potencijala za stvaranje novih oblika vizuelnih sadržaja koje ljudski um ranije nije mogao ni da zamisli, jer AI tehnologija je toliko napredovala da već sada prevazilazi ljudsko rezonovanje i može predvidjeti ono što ljudski mozak ne može. Takođe, kreativni proces se enormno ubrzava, jer za ono što su ljudskom biću nekada bili potrebni mjeseci rada, AI tehnologija odradi za par sati.
 
U konkretnom slučaju vještačkoj inteligenciji je naloženo da stvori priču koja se dešava u toku rata, o ljubavi, ratnim strahotama i stradanju djece. Ovo je prvi muzički video ove vrste snimljen u regionu, a kako je vještačka inteligencija kreirala spot za pesmu “Gotovo je” možeš pogledati u nastavku.

#zvukregiona

Možda će vam se svidjeti i ovo...