Jelen pivo
Header

AlenRiddickMusic – svi zajedno muzikom protiv korone

Alen Riđić, član sastava Hidden Resonance, napravio je jednu pozitivnu priču u trenutnom haosu koji nas je pogodio. On je na svom Facebook profilu AlenRiddickMusic pozvao sve muzičare da zajedno naprave video u kojem će se svako izraziti na svoj način. Svi su se mogli prijaviti, sa bilo kojim instrumentom, a rezultat je neobičan muzički video, čiji je cilj širenje pozitivne energije na publiku.

“Ideja je nastala spontano dok sam svirao u kući. Budući da smo svi trenutno zatočeni u svojim domovima, htio sam da napravim nešto sa više ljudi. Na ovaj način sam htio da se borimo protiv monotonije u ovo doba izolacije i pandemije. Kreirao sam dionicu bubnja, postavio je na Facebook i pozvao sve BH muzičare da se prijave”, započinje priču Alen.

Ističe kako nije imao velika očekivanja, ali na kraju se prijavilo 5 muzičara iz Sarajeva, Mostara, Velike Kladuše, Širokog Brijega i Travnika.

“Kada sam sav dobijeni materijal spojio i umiksao, dobio sam jedan interesantan video. Zanimljivo je bilo vidjeti kako svaki muzičar drugačije reaguje na ovu bubnjarsku dionicu. Zato sve i zvuči raznoliko”, dodaje Alen.

Reakcija pubilike je bila odlična, a svakodnevno dobijaju poruke podrške. Mnogi traže i drugi dio, kako bi se ovaj put prijavili, jer prvi put nisu stigli.

Uživaj u zanimljivom zvuku.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...