Jelen pivo
Header

Bend Neki plavi mjesec predstavlja pjesmu “Ploča na dobro”

Bend Neki plavi mjesec objavio je spot za pjesmu “Ploča na dobro” , u kojem su učestvovali prijatelji benda iz različitih dijelova svijeta, u jedinstvenim uslovima izolacije u toku pandemije.

“Ploča na dobro prenosi jasnu poruku da je čovjek odgovoran za svoja dobra i loša stanja, te da se u skladu sa istim i ponaša u datom trenutku. Okrenuti ploču na dobro“ nije uvijek jednostavno, ali se postavlja kao imperativ, posebno u ovako teškim trenucima za čovječanstvo. Isključivo stabilan, jak i odgovoran pojedinac može da doprinese sebi, samim tim i društvu u cjelini,“ poručili su članovi benda.

Pjesma ”Ploča” na dobro je snimljena još u januaru 2018. godine, u studiju Digital Boyler kod Ninoslava Dobrijevića Tikija.

“Nekoliko video materijala nije prošlo rigoroznu selekciju umjetničke direkcije benda Neki plavi mjesec, stoga i nije objavljena do danas. Iznenada, okrenuvši ploču na dobro u vrijeme izolacije usljed novonastale planetarne paranoje, naš pjevač i gitarista medenih obraščića, Marko Kelečević je ponudio pet video materijala, tako da smo nakon vijećanja odabrali upravo ovaj i odlučili da ga objavimo 1.4.2020. na dan šale, zeze, gega i fora”, dodali su oni.

Neki plavi mjesec danas čine: Marko Kelečević (vokal/gitara), Milena Vranjković (vokal), Miloš Vujić (bas), Siniša Rodić (gitara), Kerim Kobilj (gitara), Damir Marjanović (bubanj). Za tekst pjesme je zaslužan bubnjar benda Damir Marjanović.

Trenutno stanje u ovom dijelu vasione, kao i samu pjesmu, opisuju u skladu sa nazivom albuma u pripremi, a to je “NIDŽE VEZE”.

“ Objavljujemo pjesmu “Ploča na dobro” uz podršku svim ljudima planete Zemlje da iskoriste priliku i okrenu se sebi u svakom smislu, ne smarajući se kupovinom toalet papira, uz poruku OKRENI PLOČU NA DOBRO”.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...