Header

Nula Plus

Nula Plus mnogi smatraju pionirima Nu Metal\Hard Core pravca u Bosni i Hercegovini, ali i regionu. Od 2001. godine, kada je bend i osnovan, aktivnim radom ostvaruje EP izdanje „Supermarionation“ (2005.), te album „Cener“ (2010.), koje snimaju u beogradskom studiju „BARE WIRED“.
Prekretnica u radu benda je upravo 2005. godina, kada nastupaju na, tada najvećem i najorganizovanijem, festivalu posvećenom mladim bendovima u BiH pod nazivom „Moja BiH“ pod pokroviteljstvom EUFOR-oružanih snaga i radija „MIR“. Na tom festivalu uz odličan nastup bend je proglašen i za „najenergičniji bend u BiH“.
Neposredno nakon festivala ostvarena je saradnja sa nagrađivanim BH producentom Ahmedom Imamovićem (10 Minuta, Go West, Belvedere), na spotu za numeru Billy Badass, koja je prethodno iskorištena i za kanadski film „Two Days Earlier“.
Od 2001. do 2014. godine 0+ je obišla skoro sve zemlje bivše države svirajući na samostalnim koncertima, ali i na različitim festivalima gdje uobičajeno postaju „glavna atrakcija“ među publikom.

Videos