Jelen pivo
Header

Bend Nula Plus predstavio video za pjesmu “Mašta”

Nula Plus hard core bend iz Tuzle, nastavlja sa ekranizacijom svog posljednjeg albuma „Ubrzanje i Sikira“. Ovom prilikom imamo priliku pogledati lirik video za pjesmu “Mašta”, koja je druga pjesma sa pomenutog albuma.

„Video koji smo uradili za pjesmu “Mašta” je prvi video takvog tipa za Nulu Plus. Sviđa nam se ta ideja jednostavnih videa koji najavljuju veće stvari, pa tako i u ovom našem slučaju”, izjavio je Almir Mulaosmanović.

Ademir Bruljić je istakao da su na realizaciji videa sarađivali sa mnogobronjim prijateljima i poznanicima. Na taj način pokušavaju da pomažu jedni drugima i međusobno promovišu radove. “Maštu” su uradili u saradnji sa Mujić Edinom, gamerom i youtuberom sa MarshalONE Gaming YouTube kanala.

„Za sada smo odradili pet spotova za pjesme sa posljednjeg albuma. Jedna od ideja jeste da ih ekranizujemo sve, ali vidjećemo šta budućnost nosi. Ono što je sigurno jeste snimanje novih pjesama i to će definitivno biti lijepo iskustvo, jer smo imali nekih promjena u sastavu benda. Nedavno nam se pridružio Ahmed Likić Lika na bas gitari koji je inače i član benda Reluctant te nastavnik gitare u muzičkoj školi”, poručio je za kraj Džemal Trakić.

Bendu Nula Plus mnogi smatraju pionirima Nu Metal\Hard Core pravca u Bosni i Hercegovini, ali i regionu. Od 2001. godine, kada je bend i osnovan, aktivnim radom ostvaruje EP izdanje „0+“ (2005.), album „Cener“ (2010.) koje snimaju u beogradskom studiju „BARE WIRED“. Početkom 2016. godine izdaju album „Ubrzanje i Sikira“ koji ujedno predstavlja i krunu dosadašnjeg rada benda.

Podrži domaću muzičku scenu i #slusajdomace.

 

Možda će vam se svidjeti i ovo...