Jelen pivo
Header

Bore Balboa izbacio je svoj drugi studijski album “I V A N”

Bore Balboa izbacio je svoj drugi pravi studijski album, introspektivno nazvan I V A N . Teme na album su osobnije, što objašnjava njegovo ime. Instrumentali su šaroliki i pružaju kombinaciju modernog i klasičnijeg hip hop zvuka. Punchlineova i random referenci ne nedostaje, ima ih taman onoliko da ih ne bude previše.

Za produkciju su zaslužni Borin sugrađanin Niko Belamarić AKA Rich Trappatoni, mlade nade Donald i Traposlavia, i strani saradnici The Cratez, Fly Melodies, Kid Ocean i Thundaa s kojima je Bore sarađivao i u prošlosti, pogotovo na prošlogodišnjem albumu Mercedes City. Za mix i master albuma pobrinuo se Jasmin Pavlović.

Sam Bore za novi album tvrdi da je bolji od prošlog, što mu je i bila jedna od glavnih motivacija u kreativnom procesu zadnjih godinu i pol. Delivery, instrumentali, tematika i vokali su zreliji nego inače. Interludeovi su namjerno raspoređeni nakon svake 3 pjesme da slušaocu pruže svojevrsni intermezzo za ono što slijedi.

U 42 minute ovog LP-a smjestilo se 15 pjesama i 3 saradnika odnosno featuringa: Rasta (na Rasta Interludeu), Swana (na pjesmi Klip Mi Je Pun) i Yung Bude (na Klonovima), a preslušao se preko 100 000 puta u manje od deset dana!

Bore poručuje da na ovom albumu svaki hip-hop fan ima priliku naći odnosno čuti nešto što mu odgovara. Malo boom-bapa osjećaja, pa malo tvrdih trap klavijatura. Malo porodičnih priča, pa malo naglašavanja vlastitih (ne)postojećih hiljada evra.

#zvukregiona

Možda će vam se svidjeti i ovo...