Jelen pivo
Header

Božo Vrećo pjesmom “Saba” iskoračio u klupsku muziku

Božo Vrećo jedinstvena je pojava na ovim prostorima – neponovljiv, ekstravagantan i jednostavno svoj. Nova pjesma Saba njegov je autorski iskorak u klupsku muziku, jer njegovo stvaralaštvo ne poznaje granice. 

„Saba je pjesma koju sam napisao iz ljubavi prema svim ženama, mojim Muzama koje svaka na svoj način jesu Kraljice od Sabe. Ma kakvo vrijeme da je oko nas, ma kakav nemir i strah da je u nama, ma kakvo biće da je pokraj nas, žene imaju svoj kosmos ljubavi, nadnaravnu snagu da sve istrpe, sve nadjačaju i sve prebole, one su čuvarice boli, noćobdije tuge i same po sebi neprolazna Ljubav čiji sjaj ne jenjava”, poručio je Božo povodom nove pjesme.

Pjesma je rezultat saradnje sa sjajnim sarajevskim dvojcem pod nazivom The Provincials, Edinom Gazićem i Adnanom Banjićem, s kojima je Božo uskladio fantastičnu  muziku, zvukove koje dvojac stvara i njegov glas – sve se proželo u pjesmi koju je Božo iz srca pustio van. Spot u režiji Dine Kadragića sniman je na tri sjajna lokaliteta: Počitelju, kuli Hercega Stjepana u Ljubuškom i na pješčanim piramidama u Foči.

„Tekst koji sam napisao nalikuje onima od prije par stotina godina i ta spona modernog i avangardnog s jedne i autentično tradicionalnog, mističnog i sakralnog s druge strane postao je pečat mog opusa i stvaranja i siguran sam da ćete se pronaći u njoj i voljeti je, jer tu samo čista ljubav ljubavlju progovara”, izjavio je Božo.

Kraljica od Sabe, Makeda ili Bilkis je ona koja je pred kralja Solomuna došla čistog srca, i baš takva kakva jest, potpuno slobodna i oslobođena pravila, dostojanstvena, dualna i posebna, kao biće i kao vladar, ona danas simbolizuje kako da budemo svoji i ne biti robinje i robovi sistema i društva koje nameće svoja pravila.

„Slušajte sebe i svoju moć intuitivnog bića u vama, ono je jače od svih zala, ono je ljepše od svih zvjezdanih noći, nadrastite nemani oko vas i budite sinonim za slobodu, moja Saba”, poručio je Božo za kraj.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...