Jelen pivo
Header

Eho Radar: Muzička scena se popravlja i na nama je da doprinesemo tome

Bend iz Prijedora Eho Radar u decembru 2019. godine je objavio singl “Oprosti za bol”, koji je privukao veliku pažnju publike, a ove sedmice se nalazi i na samom vrhu “Top 10” liste. Razgovarali smo sa članovima benda, koji su podijelili utiske o aktuelnom singlu, za koji su snimili i zanimljiv video spot.

Novi singl “Oprosti za bol” je već osvojio publiku i pokazao da muzika koju stvarate može da se nađe rame uz rame sa svjetskim bendovima. Odakle ideja za novi singl?

Eho Radar: Hvala mnogo na lijepim riječima. Nadamo se da i publika ima isto mišljenje. Ideja u ovom bendu ne nedostaje. Ovo je jedna od prvih pjesama koje smo uradili, a inspiracija je dolazila sa svih strana. Ralizacija je malo potrajala, ali smo prezadovoljni kako je sve ispalo na kraju.

Pjesmu prati i video spot koji ima svoju vizuelnu priču. Ko je osmislio ideju za video?

Eho Radar: Mi smo režiseru Mladenu Marijanoviću dali neke okvirne ideje i smjernice  kako bi to trebalo da izgleda. On je sve to nadogradio i realizovao na najbolji mogući način, tako da zasluge pripadaju njemu.

Stvaranje video spota je pomogla i ekipa Ša festa. Kako je došlo do saradnje?

Eho radar: ŠA Fest organizacija prati i podržava rad muzičara i umjetnika na različite načine. Cijela organizacija je mnogo više od samog festa. Oni su najbolji pokazatelj kako mladi ljudi sa entuzijazmom i radom mogu doprinijeti pozitivnim promjenama u zajednici. Očigledno su prepoznali vrijednost u tome što radimo i odlučili su da nas podrže. Mnogo im hvala na tome!

Šta planirate za naredni period? Po svemu sudeći ovo je vaša godina.

Eho Radar: Mi već imamo snimljene i završene dvije pjesme. Prva će izaći sredinom februara, a ubrzo nakon toga i sljedeća. U međuvremenu treba da uđemo u studio da snimimo još tri. To su neki kratkoročni planovi do ljeta. Da li će biti naša godina? Nadamo se da hoće, ali na ovim prostorima nije pametno ništa očekivati, niti dugoročno planirati. Mi ćemo raditi što je do nas, a da li će se ostale stvari posložiti pokazaće vrijeme.

Koga posebno volite od kolega sa domaće muzičke scene? Sa kojim bendom ili muzičarem bi voljeli da napravite muzičku saradnju?

Eho radar: Poštujemo i podržavamo rad svih kolega. S obzirom u kakvim uslovima većina nas radi, potpuno je jasno da sva ta muzika nastaje iz čiste ljubavi, ako ništa drugo, to mora da se poštuje. Potpuno smo otvoreni za saradnju sa bilo kim, ako bi to imalo nekog smisla. Ukoliko bi naišla odgovarajuća pjesma, voljeli bismo da je Lana Soldat iz Ketpoola otpjeva sa nama.

Kako bi ocijenili domaću muzičku scenu?

Eho Radar: Scena je što se tiče bendova jako dobra i raznovrsna, pogotovo ako uzmemo u obzir cijeli region. Postoji mnogo internet portala koji prate  rad muzičara i promoviše ga. To je pozitivna strana, sve ostalo je upitno. Televizijske i radio emisije koje se time bave, gotovo da ne postoje. U BiH nedostaju ozbiljne izdavačke kuće, a u mnogim gradovima uopšte ne postoji prostor za svirku autorskih bendova. Ipak čini nam se da se stvari popravljaju i na nama je da doprinesemo tome.

Imajući u vidu da ste zahvaljujući glasovima publike na samom vrhu naše “Top 10” liste, poruka za naše čitaoce?

Eho radar: Pozdrav za sve koji ovo čitaju. Veliko hvala svima koji nas na bilo koji način podržavaju i dođite na neku svirku da zajedno uživamo u dobroj muzici.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...