Jelen pivo
Header

Predstavljen prvi domaći robot koji pjeva!

Uvijek kreativna Dubioza kolektiv predstavila je publici novi spot na svom YouTube kanalu za pjesmu “Take My Job Away” i oduševila javnost! U spotu i pjesmi se u ulozi gostujućeg vokala pojavljuje robot Robby Megabyte – humanoidni estradni asistent, prvo napredno domaće rješenje iz oblasti estradne robotike. Spot je režirao Salem Kapić-Kantardžić u produkciji agencije Fabrika.

Dubioza je ponovo pokazala da uvijek ide korak dalje u svom muzičkom i kreativnom izražajuTokom prvih nekoliko sati od objavljivanja ovog singla i video spota, nizali su se pozitivni komentari najvatrenijih fanova benda, koji nisu krili oduševljenje ovim video spotom.

“Pjesma na kojoj je gost Robby Megabyte govori o problemima nedostatka radne snage u našim krajevima izazvane nekontrolisanim migracijama ka zapadu, mogućim izlazima iz krize pomoću robotike, automatizacije i vještačke inteligencije, ali i opasnostima i zamkama takvih tehnoloških rješenja”, poručuju iz benda Dubioza kolektiv.

Ova nova pjesma najavljuje deveti studijski album benda Dubioza kolektiv, koji nosi naslov #fakenews. Pjesme na albumu na engleskom, španskom i francuskom jeziku su, kako kažu, zbog skromnog poznavanja stranih jezika uglavnom napisane uz pomoć Google Translate usluge. Na albumu osim Robby Megabytea, učestvuje impresivan popis gostujućih ne-robotskih umjetnika kao što su Manu Chao, Earl Sixteen-a iz kultnog britanskog benda Dreadzone, Tome Feterman-a iz francuskog Soviet Suprem-a, te meksički bend Los de Abajo.

Album je od sada dostupan na svim digitalnim platformama, te kao CD izdanje, a izdavač je Menart. Album kao što je bio slučaj i sa prethodnim izdanjima ovog benda, možeš besplatno downloadovati na web stranici www.dubioza.org

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...