Jelen pivo
Header

F.M.Project predstavlja pjesmu “Znam”

Pjesma „Znam“ je čistokrvna modern rock balada, peta po redu iz samostalnog muzičkog ostvarenja, F.M. Project – Feđa Music Project. Jasni stihovi, utegnuti bubnjevi i bas linije, lepršave heavy gitare, glam klavijature i back vokali daju pjesmi ozbiljnost, ali i svestranost kad je u pitanju podžanrovska podjela unutar rock muzike.

 “Za „drive“ na vokalu pobrinuo se polip na lijevoj glasnici koji je nastao neposredno prije samog izvođenja snimanja i ovoj baladi daje jedinstven, do sada nezabilježen ton vokala u F.M. Project-u. U suštini, ovu pjesmu je opet izgradilo prijateljstvo”, poručuje Feđa.

Muzika i tekst za „Znam“ su nastali još 2017. godine u jednom danu, tačnije u jednom dahu. Autor stihova i muzike je Feđa Ibrulj, mostarski kantautor. Kompletan aranžman, snimanje i audio produkciju potpisuje producent Stefan Kovačević, (poznatiji kao frontmen benda Forever Storm) producent i vlasnik Kragujevačkog BlackSmith studija s kojim F.M. Project ima uspješnu dugogodišnju saradnju.

Video produkcija odigrala se u Beogradu. Ovaj predivni video u potpunosti je osmislila, kreirala i montirala talentovana mlada dama, Nevena Deljanin. Spot ima priču koja prati same stihove pjesme, a selekcija kadrova i boja mu unosi jednu novu dimenziju i dio ženske energije koja se savršeno uklapa u pjesmu, a djeluje kao mini film.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...