Jelen pivo
Header

Filip Marić objavio “Better tomorrow”

Filip Marić je predstavio novi singl i video spot! “Better tomorrow” je pjesma socijalnog karaktera, te je autor pokušao da opiše stanje na Balkanu i kako se gube vrijednosti, poput ljubavi, te je bitnije ko je koje nacionalnosti. Spot ima određenu simboličnu vrijednost koju prati pjesma.

“Weltschmerz je za sada moje najozbiljnije djelo. Obilježava stanje melanholije, koje prati i zvuk dok su teme o ljubavi, depresiji i socijalne prirode. Nadam se da će me ljudi ozbiljnije shvatiti sada nakon “Sećera”, koji je bio čista zezancija i opipavanje terena. Sa mnom su sarađivali i razni muzičari iz Brčkog od Aleksandra Hermana, koji je radio lead gitaru na albumu, do Borka Vujnovica (Ex- Jenki Zu, ex-BaYat) koji je svirao bubnjeve na više pjesama. U par pjesama je učestvovao oko aranžmana moj producent Siniša Lukić iz Kasete Digital. Pokušao sam da skupim sve svoje uticaje i ne izgubim sebe u pravljenju albuma, poručuje Filip Marić.

Chris Cornell, Bon Iver, Jeff Buckley, Frank Ocean su samo neka od imena, koja ga inspiriše. Ističe da je ponosan na ovo djelo i na sve imperfekcije u njemu, jer mu odredjena “živost” sa Lo Fi atmosferom daje čar.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...