Jelen pivo
Header

Gligor Kondovski izdao ljubavni album “Nightscape”

Gligor Kondovski, makedonski violinista, fotograf i filmski reditelj, nedavno je izdao ljubavni album “Nightscape” – koji donosi miks ambijentalne i jazz muzike. Na novom albumu se nalazi pet kompozicija.

“Preporučujem da slušaoci stave slušalice, izađu na neki balkon, terasu ili neko potkrovlje te gledaju zvijezde, dok slušaju ovaj album”, poručuje Gligor.

On radi ambijentalnu, soundcape, filmscore i jazz muziku, a tokom protekle dvije godine je izdao pet muzičkih albuma. Ljubav prema muzici gaji od svoje treće godine.

“Moja sestra je svirala violinu. A, paralelno, imao sam i jedan analogni ruski fotoaparat. Kao i muzika, tako i film i fotografija, su bile moje paralelne ljubavi. Vizuelna i auditivna umjetnost su za mene bile na istoj liniji. Kada radim film, muzika spontano nastaje, a kada radim muziku, onda mi dolazi inspiracija za pisanje scenarija. Tako da, oni se nadovezuju na jedan svoj način u mom kreativnom svijetu.”

Gligor je do sada izdao sedam muzickih albuma pod svojim imenom i jedan mini projekat: Earstwhilesound. Album “Crumlby Secret” izdaje 2009. godine, nakon čega 2012. izdaje album “Flown Letter”. Nakon toga je uslijedila pauza, koju je iskoristio za studiranje, da bi 2019. izdao treći album ”Around the bend”.

Tokom 2020. i 2021. izdaje tri albuma: “Here” “Beseda” i ”Hover”, te pomenuti projekat “Earstwhilesound”.

Posljednji album “Nightscape”, nastao je u saradnji sa jazz trombonistom Vladanom Trombickim, a možete ga preslušati na ovom linku.

#zvukregiona

Možda će vam se svidjeti i ovo...