Jelen pivo
Header

Grin Bulz ekipa donosi stvar “Pauza”

“Pauza” je nova pjesma rep ekipe iz Banjaluke Grin Bulz. Tačnije njihova dva člana – Ignje i Lil Đo-a.

Grin Bulz ekipu iz Banjaluke ustvari čine 4 člana (Lil Ðo, Big Džo, Ignja i DJ Saka). Ðo, Ignja i Saka se poznaju još od djetinjstva, povezalo ih je isto naselje kao i ljubav prema repu i basketu. Stvaraju grupu “Klasik”, a Big Džo im se priključuje u srednjoj školi. Savršeno se uklapa i poslije jednog perioda zajedničkog snimanja i druženja, priča ova četiri umjetnika dobija novi naziv – Grin Bulz.

Prva pjesma Grin Bulza, “Lagano Idemo”, izašla je 27.10.2014. godine. Datum je simboličan, na 45. godišnjicu razornog zemljotresa koji je zauvijek promijenio istoriju Banjaluke.

Većina dosadašnjih spotova i “sessiona” Bulza rađena je od strane “Ghetto Production” familije.

“Od početka smo pokušavali da na traku prenesemo sve što nam je u glavi. Nikada nismo pratili trendove i to je vjerovatno jedan od razloga što nam rep još uvijek nije dovoljno prepoznat. Teme pjesama variraju od klasičnog reprezenta do nekih ozbiljnijih tema ali se trudimo da budemo iskreni, što originalniji, kao i da dostavimo materijal na što maštovitiji način, često i uz dozu humora. Od 2014. nastupali smo desetak puta, uglavnom u Banjaluci. Najznačajniji nastup nam je bio na OK festu, 2016. Godine”, pričaju ovi umjetnici.

“Pauza” je, kako kažu, nastala spontano. Pred kraj 2017. Godine su od Gorana Babića dobili instrumental koji im se svidio i nije im bilo teško da napišu tekst.

“Pjesma govori o tome kako nam svima treba pauza od nekih stvari, svako ima neke svoje situacije od kojih bi jednostavno da odmori. Potrudili smo se da refren bude pjevljiv i upečatljiv kako bismo podstakli slušaoce da se pjesmi vraćaju više puta. To je možda jedna od stavki koju do sada nismo toliko često ubacivali u naše stvaralaštvo. Pjesmu smo snimali kod Igora Suzića u studiju “Ektos”, a on je bio zadužen i za miks i mastering. Spot smo radili sami, snimali smo GoPro kamerom u najmekanijem autu u gradu – Ðoovoj Zelenoj zmiji. Montažu je radio Saka. Bilo je prezabavno i žao nam je što neki kadrovi nisu upali u final”, ističu momci iz Grin Bulza.

U budućnosti im je cilj nam da što više stvaraju i nastupaju. Takođe, u planu su solo i grupni projekti, a pošto su u stalnom kontaktu sa “kolegama” iz grada i regije moguće su i neke saradnje.

“Ovim ništa ne najavljujemo, ali zajedno s njima se trudimo da hip hop u Banjaluci konačno zaživi. Pis”, dodaju za kraj našeg razgovora Grin Bulzi.

 

AUTORKA: Mirna Dušanić

 

Možda će vam se svidjeti i ovo...