Jelen pivo
Header

Nikola Todorović novo ime u svijetu elektronske muzike

Nikola Todorović iz Banjaluke je već nekoliko godina prisutan na domaćoj muzičkoj sceni, ali i inostranoj. Muzikom se počeo baviti kao tinejdžer iz radoznalosti i ljubavi prema elektronsom zvuku, a danas sa 21 godinom ima svoj studio, dva objavljena EP-ja i brojne nastupe na domaćim i međunarodnim festivalima.

„Poslednja stvar koju sam radio izašla je u izdanju jedne italijanske producentske kuće i bila je u samom vrhu beatport-a, a reakcije su zaista bile sjajne što je potvrdio i portugalski producent Trick koji je puštao moju pjesmu na svojim nastupima“, kaže Nikola.

Trenutno se bavi deep hous-om koji je nešto lakši zvuk, a među prvima kod nas je počeo da radi afro house koji je u poslednje vrijeme jako popularan na svjetskoj muzičkoj sceni.

„Sviđa mi se afro house jer se radi o jednom pozitivnom, plesnom zvuku, a dopada se i publici tako da je u poslednje vrijeme sve češće sviram“, kaže Nikola napominjući da bježi od komercijalnog zvuka koji puni diskoteke i klubove te vjeruje da će doći vrijeme kada će se i publika više okrenuti kvalitetu.


Da ga publika voli dokaz su brojni nastupi na festivalima, klubovima, ali i pobjeda na talenat takmičenju Novo ime, gdje je osvojio najviše glasova.

„Sada spremam jedno izdanje za Amsterdam Dance Event 2018. i očekujem dobre povratne informacije. Najviše sarađujem sa Label-om „Im diferent“ iz Beograda, jer je naša muzička scena nedovoljno razvijena i zaista nemamo prostora da se gradimo i razvijamo. Realno, malo je dešavanja, žurki, festivala tako da bih volio pokušati graditi karijeru na ino tržištu potpuno svjestan da je to teško i da je konkurencija velika“, dodaje Nikola koji je ove godine nastupao i na Frash Wave-u, kao jednom od najvećih festivala elektronske muzike na našim prostorima,  a ranije ove godine i na OK Festu.

Kao i većina producenata elektronskog zvuka, Nikola muziku radi sa virtuelnim instrumentima u dobro poznatim programima, a namjera mu je da svoj rad unaprijedi boljom opremom te da se u narednom periodu maksimalno posveti autorskom radu.

AUTORKA: Mirna Dušanić

 

Možda će vam se svidjeti i ovo...