Jelen pivo
Header

Laka: Ako kopiraš druge, ko će onda biti ti

Kada kažete umjetnik jedinstvenog muzičkog izražaja, čovjek koje svoje pjesme imenuje jednom rječju, ima upečatljiv stajling, kao i komunikaciju sa publikom, ali i sa medijima, vjerujemo da ćete iz prvog pokušaja pogoditi da govorimo o Elviru Lakoviću Laki.

Ovaj harizmatični pjevač je zajedno sa svojom sestrom Mirelom, koja nimalo ne zaostaje u autentičnosti za bratom, nedavno publiku obradovao pjesmom “Malokrvna” u kojoj se prvi put u spotu pojavljuje i njihov bend – Matko Gaće (bubanj), Tomo Miladinović (gitara) i Ozren Franić (bas). Spot je snimljen u Makarskoj, a na iskren i simpatičan način donosi još jednu zanimljivu muzičku priču u kojoj Mirela prvi put svira klavir.

Laka je za Jelen Music Show na sebi svojstven način otkrio kako je nastala “Malokrvna”, zašto su bili nezadovoljni na setu sve dok se kamera nije upalila, a ispričao nam je i zbog čega mu je drag kič, te šta će se sve desiti nakon nove pjesme. “Pa, kao i na stvaranju svake pjesme do sada, oslanjam se na talenat. U ovoj pjesmi se govori o tome da, ako ona može da me prevede žedna preko vode, može i malokrvna preko brvna”, priča nam u svom stilu Laka.

Ističe da, kada radi sa talenovanim fotografom Edvinom Kalićem, na setu se stvori istinska magija.

“A bend smo jedva natjerali, jer ne vole da se snimaju. Snimajući spot, nije nam se baš ništa dopadalo i bili smo nesretni sve dok u jednom trenutku naš snimatelj nije povikao: “EVO GA, SADA POČINJE”!”, otkriva nam Laka.

Kada stvara, najviše se, kaže, oslanja na talenat, pa i iz njega sve drugo dolazi.

“Evrovizija nam je puno pomogla, ali poslije toga mora puno da se radi, jer najvažnija je konstantnost i uvijek novo i drugačije”, ističe ovaj harizmatični muzičar.

laka-3

Kada je u pitanju stanje na BiH muzičkoj sceni, Laka kaže da živimo u primitivnoj zemlji u kojoj se veliča kič.

“Ali to je dobro, jer uvijek možemo da budemo drugačiji. Dakle, živio kič, jer da ga nema ne bi se znalo šta je umjetnost”, mišljenja je Laka.

Ono što je najbitnije, smatra ovaj muzičar, je da se trudiš da budeš originalan.

“Svako mora da pronađe sopstveni izraz, jer ako se budeš trudio da budeš kao drugi, ko će onda biti ti”, naglašava Laka.

laka-2

Za kraj našeg razgovora Laka nam otkriva da sestra i on pred koncerte nemaju nikakav poseban ritual, nego da samo zagrijavaju glasne žice

“Trenutno radimo na dvije nove pjesme, a publika će moći da nas vidi i čuje na Bjelašnici, Zagrebu i u Banjaluci”, najavljuje Elvir Laković Laka.

Poslušaj aktuelni singl „Malokrvna“!

AUTOR: Mirna Pijetlović

Možda će vam se svidjeti i ovo...