Jelen pivo
Header

Segutra u novom singlu “Sunce” donosi malo istarskog funka!

„Segutra“ na istarskom dijalektu znači jutros. Jutro je period odmah nakon buđenja, simbol je svježine, novog dana, nadahnute produktivnosti, mirne energije. Jutro budi i osvježuje. Tako i u ovom muzičkom maniru Segutra unosi lagani povjetarac u ova vruća, suncem „spržena“ jutra, a taj specifičan muzički sadržajni format donio nam je spoj rocka, bluesa sa primjesama melodičnog popa, i izvorne istarske muzike.

Nosilac ponovnog rođenja Segutre, koja je nastala još 2008. godine, ove moderne proširene, domaće fameje (porodice) je Tasha – Nataša Petrić (maat, Bastardz), sa svojom neizostavnom, znalačkom, istrijanskom, kako ona kaže „škvadrom mobile“ i njenim proširenim, uvezenim članovima koji nam svi zajedno donose singl s nadolazećeg albuma – ‘Sunce’, ljetnu gruvijadu na istrijanski način.

U funky ritmu, istarski tonovi poprimaju neki novi, osvježavajući i pitkiji ukus, u kojem je dijalekt egzotičan začin za bolje štucigivanje (podbadanje). Pjesma je snimljena još 2016. godine, ali kako kažu iz Segutre, očito je čekala neki novi dan koji se dogodio upravo jutros, a u međuvremenu istrijanska fameja se proširila, kako to u zadnje vrijeme postaje i pravilo modernih porodica.

”Da nastavimo tradiciju originalne postavke, „uvezli“ smo i pridružene članove, one koji su zaslužili pravi pijat domaće istrijanske maneštre..haha…” – poručila nam je Tasha te dodala kako je pjesma ‘Sunce’ jedna igra, neobavezna, vedra i šaljiva priča koja istovremeno može i ukazati na aktuelne tematike globalnog zatopljenja ‘jer u svemu naši suncobrani su mali, moramo bježati u hlad, jer ono sve više peče.’

”Život je jedna velika igra, a mi smo u trenutku neke prolaznosti njome počašćeni. Naš najveći umjetnik je priroda! Ona nas uči balansu, sve dok  poštujemo trenutnu spoznaju koja nas zaustavlja. Ne uzimajmo se previše ozbiljno, budimo fleksibilni, okrenimo se svim ličnim iskustvenim promjenama, ostanimo otvoreni za primanje drugačijeg, i budimo pozitivni, u tom rastu prema sebi. Uvijek i onda, poklonimo osmijehe, jer ništa nije toliko važno da se ne možemo nasmijati. Smijmo se od Segutra(Jutros).” – rekla je Tasha o pjesmi koju autorski potpisuje Tonči Horvat Hus, a u tekstu mu se pridružio Andy Ninvalle (rap).

Pogledaj video!

#zvukregiona

Možda će vam se svidjeti i ovo...