Jelen pivo
Header

“Sve moje nisam ja” donosi tragove jeseni

Ovosedmični novitet Jelen Music Show-a pjesma je banjalučkog muzičara Veltšmerca “Sve moje nisam ja”, koju prati identično melanholični video spot.
 
Ako biste željeli da osjetite onu ušuškanu melanhonliju jeseni kada, uz šoljicu čaja na omiljenoj fotelji, mislima odlutate negdje daleko, vođeni muzikom, to ćete sigurno i ostvariti ako poslušate ovu numeru.
 
Veltšmerc je pjesmu i spot “Sve moje nisam ja”, slučajno ili ne, pustio u javnost baš u nedjelju, koja joj je uz kapi kiše, dala dodatnu dozu onih muzičkih mračnih niti.
 
Kako je i sam priznao za Jelen Music Show, inače ne voli pretjerano da govori o samom značenju pjesama, jer to prepušta ljudima koji slušaju, da sami dožive na njima svojstven način.

Ali, recimo da se bavi jednim danom običnog čovjeka, njegovim tokom misli i dilema. Porukom da šetamo putem istine koji je uvijek dvostruk, treba samo da dešifrujemo to ‘Ja’ slušanjem sebe.

 
Kako kaže ovaj muzičar, spot za ovu numeru je napravljen u kreativnoj atmosferi i druženju, ispoljavajući kroz umjetnost plesa i dramskog prikaza doživljenu emociju ove pjesme.
 
A na koji način Veltšmerc promišlja o svojoj muzici, pročitajte u razgovoru koji smo ranije vodili za Muzički lonac Jelen Music Show.

Možda će vam se svidjeti i ovo...

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *