Jelen pivo
Header

“Ukus novog vremena” za početak 2021. godine

Banjalučki bend Subversion BL predstavio je novu pjesmu i spot pod nazivom “Ukus novog vremena”.

“Na okolnosti koje su van naše moći djelovanja ne možemo da utičemo. Možemo da u aktuelnim okvirima djelujemo. Uprkos svemu što nas je snašlo i što nas okružuje nismo željeli da se prepustimo letargiji već da planirane aktivnosti oko snimanja spota privedemo kraju”, poručuju iz benda Subversion BL.

Spot je sniman na nekoliko lokacija, a uz članove benda, u njemu se pojavljuju i balerine plesnog studija Citty Jazz.

“Ideja da nam se u spotu pridruže balerine Plesnog studija City Jazz iz Banje Luke bila je sjajna, a i za nas kao bend, bilo je ovo potpuno novo iskustvo. Bili smo u dilemi kako će se sve to uklopiti, ali kada su krenule prve scene snimanja bilo je jasno da sve ide u dobrom smjeru. Ovo je priča o prkosu protiv nametanja, protiv čamotinje, protiv povlačenja u potpunu izolaciju. U spotu su naši prijatelji, naše porodice. U nekoliko sekvenci u drugom dijelu spota za instrumentima su naša djeca.”

Nova pjesma i spot sa sobom nose jasnu poruku.

“Mi želimo da pobijedi život, da trajemo, da opstanemo. Neka ukus novog vremena bude sladak, ali stvarajmo sami preduslove za to. Svako u svome domenu, svako u svome mikrokosmosu. Potrebno je da prihvatimo odgovornosti za svoja dela i da ne bježimo od realnosti, već da mijenjamo stvari nabolje. I neka tako bude”.

Spot je sniman u kafe baru KAB, a potom u hali Galerije McMilan u industrijskoj zoni “Incel” u kojem se nalazi i djeluje Paintball club Borac, Banja Luka.

“Slušamo se i družimo, nadamo se, uživo tokom godine u koju smo zakoračili”, poručuju za kraj.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...