Jelen pivo
Header

Ajmo da plešemo

Keni nije mrtav    17

Debi album najmlađeg pank rok benda u Srbiji, sastavljen od deset pjesama, predstavlja cjelinu raznih poruka i priča autora i pjevača benda Mateje Đokića, praćenih iskrenom rokenrol svirkom. Izlazak albuma prati i VHS spot za naslovnu numeru „Ajmo da plešemo“,  a Keniji su trenutno posvećeni svojoj „never-ending“ turneji, snimanju spotova kao i promociji albuma.

„Pozivamo vas da zajedno plešemo na vjetru, da gledamo visoko i želimo još jače!“, poručuje bend.

Ovaj gitarski trio postao je prepoznatljiv po kombinaciji svojih energičnih nastupa, dobrih žurki i atmosferične lirike koja opisuje svakodnevnicu običnog čovjeka u svojim dvadesetim, zatečenog u ovom vremenu.

Turneju povodom objavljivanja albuma, Keniji su otpočeli krajem oktobra, kao specijalni gosti na rasprodatom koncertu i promociji albuma benda Joker Out u kultnoj „Cvetličarni“ u Ljubljani.

Pored Mateje (autor, vokal, gitara) članovi grupe Keni nije mrtav su Matija Pešić (bas, vokali) i Sava Tomić (bubanj, controller, samplepad) koji je većinskim dijelom i producent albuma, uz neizmjernu pomoć i saradnju benda sa Dejom Vučkovićem i Goranom Antovićem na nekoliko pjesama.

Keniji nastavljaju turneju nastupima u Bijeljini sa grupom Repetitor (20.11.), Novom Sadu (27.11.) a uskoro će biti objavljeni i datumi nastupa u Nišu, Sarajevu, Mostaru kao i u Kruševcu, inače rodnom gradu članova benda.

Možda će vam se svidjeti i ovo...