Jelen pivo
Header

Flešbek

Marčelo    24

‘Flešbek’ je novi singl u kojem Marko Šelić Marčelo, udružen s Aleksandrom Jovanovićem Šljukom, nudi nešto malo drukčije – nadasve duhovit, urnebesan osvrt na davne dane prvih ljubavi, pobjeda i poraza. Singl se nalazi na Marčelovom dugoočekivanom novom albumu “Nojeva varka”, na kojem će se naći čak 16 pjesama.

 “Ovo je jedna od onih svačijih priča, predstavljena šaljivo: koliko su nam samo prve ljubavi, to jest njihov kraj, bili nekakav smak svijeta kad smo bili klinci, a koliko to danas u životu gotovo nikako ne figurira, osim kao nešto što ti izmami osmijeh. Ali da bi se ta priča ispričala, dva su sastojka nužna: vratiti se na lokaciju (u Marčelovom slučaju: Paraćin) i vratiti se na jezik. Ovo je pjesma na paraćinskom, ljudi će morati da izguglaju šta su Grza, Petrus, Donji Park, Hipi-dolina… a tu je i putovanje u vrijeme arkada na žetone, tetrisa, “narezivanja” diskova, ljepljenja postera – i famozne pjesme ‘1’ s prvog albuma, koja je bila tu da, pomalo nevješto, poetizira romansu. Sad smo sjeli da je malo… pa, “raspoetiziramo” na šalu, ali jednako pošteno”, rekao je Marčelo.

 Muziku je napisao Aleksandar Jovanović Šljuka, prekaljeni jazz pijanist, kompozitor i vokal, član Markovog benda koji se postarao za dobar dio kompozicija na novom albumu.

“Volimo ići tamo gdje nismo bili ranije i da zadajemo jedni drugima izazove. Ovo generalno nije ni Šljukin ni moj teren, ali smo baš zato željeli da, među svim tim umjetnički izazovnijim pjesmama u koje smo se upustili, napravimo i nešto ovakvo: zajebantski, a s dušom. Jer ispod šaljive površine, pažljivi slušalac će čuti: ovo je zapravo pjesma o prolaznosti poprilično svega, pa i nas samih” , objašnjava Marčelo.

 U spotu su u glavnim ulogama glumica Vanja Nenadić i Miloš Mijailović Jaaz, reper, producent i siva eminencija kuće Aristokrat Muzik; Vanja kao Markova prva ljubav, a Jaaz kao njegov arhineprijatelj, “dizelaš” koji mu je “preotme”.

Kao i kod prethodnog singla ‘Udahni’, režiju spota potpisuje Nemanja Maraš, koji je već zamislio i ekranizaciju ostalih singlova s albuma “Nojeva varka”: svaki će se nadovezivati na prethodni i tako oblikovati jednu priču.

Možda će vam se svidjeti i ovo...