Header

Bez žaljenja

Subversion BL    13

Banjalučki bend Subversion BL objavio je peti po redu singl pod nazivom “Bez žaljenja”. Iako su snimili kompletan album, zbog situacije izazvane pandemijom i nemogućnosti promocije istog, za početak su odlučili da objave nekoliko singlova i urade za njih spotove.

“Bez žaljenja” je peta po redu numera koju smo lansirali u eter, u jeku preizborne kampanje u našem gradu, mada je poruka svakako šireg obima, jer se opštinski izbori ne odvijaju samo u Banjoj Luci”, poručili su iz benda Subversion.

Svako ko obrati pažnju na tekst pjesme, shvatiće poruku.

“Sami biramo, sami donosimo odluke i ne treba da krivimo bilo koga za pogrešne poteze onih koji nas predstavljaju i koji povlače društvene konce. Naša pasivnost, naše uporno prebacivanje odgovornosti na drugoga i druge je zapravo priznanje našeg poraza i naše nesposobnosti, pa i našeg kukavičluka da određene stvari promijenimo i da se onome što smatramo lošim suprotstavimo.”

Zato, Subversion BL poručuje da nema mjesta žaljenju i jadikovkama.

“Vozovi prolaze, neki vagoni su već potpuno istrošeni i devastirani, ali šine su i dalje u funkciji. Pa ko hoće da djeluje – neka djeluje.”

Spot je sniman na lokaciji banjalučke željeznice, koja je izabrana upravo zbog simbolike pjesme i povezanosti sa tekstom.

Možda će vam se svidjeti i ovo...