Jelen pivo
Header

Do slobode

KamoSutra    40

Mladi bend KamoSutra iz Velike Kladuše objavio je novi singl “Do slobode”. KamoSutra je projekat nastao iz ljubavi prema muzici Amira Mahmutovića i Elvisa Ćerimovića – dvojca koji čini ovaj bend. Tekst, muziku, aranžman, mix, produkciju i visualizer je uradio Amir Mahmutović, dok je mastring rađen u Danskoj.

“Nismo opterećeni brojem klikova na Youtube-u niti smo žanrovski ograničeni. Kada se uporede prethodne dvije pjesme, “Mali” i “Hodaj” sa ovom, može se primijetiti odstupanje. Tako je i sa novim pjesmama na kojima trenutno radimo i koje planiramo ubrzo objaviti”, rekao je dvojac.

Za vrijeme karantene su se napokon mogli više posvetiti snimanju započetih projekata, pa tako i novoj pjesmi.

“Tekst je uglavnom nastao kao produkt posmatranja pojedinaca koji bi htjeli napraviti korak dalje, maknuti se iz jednog mjesta u drugo, bilo da je to drugi grad, zemlja… Pjesma nije poziv na napuštanje zemlje, što će vjerovatno mnogi tako doživjeti. n Nekad je dovoljno da se pomjerimo 100 kilometara u neku drugu sredinu da bi pronašli smisao za bolji i zadovoljniji život. Pjesme su takve da ih svako prilagođava sebi”, poruka je Amira i Elvisa.

Muzika im je prije svega hobi i ljubav, a kako obojica vole audio inženjering i muzičku produkciju, te kroz istraživanje toga dolaze di interesantnih ideja i nataj način nastaju autorske pjesme.

“Muziku koju trenutno preferiramo je elektro pop rock. Slušamo puno žanrova i nismo ograničeni, tako da će vjerovatno u budućnosti nove pjesme koje budemo objavljivali biti žanrovski različite”, poručili su za kraj.

Možda će vam se svidjeti i ovo...