Jelen pivo
Header

Duhovi vremena

The Shejvers    31

Bend The Shejvers je objavio novi singl i video spot „Duhovi vremena“, koji je šesti u nizu, kada je u pitanju autorski rad ovog benda. Ovim singlom bend zaokružuje priču, koju će predstaviti na prvom albumu, koji bi trebao ugledati svjetlo dana za nekoliko mjeseci.

“Spot je snimljen u Novom Gradu na par lokacija i zaista smo prezadovoljni kako je sve ispalo. I ovog puta smo saradjivali sa Indirom Merdanovićem, koji već otprilike zna kako funkcionišemo tako da ne gubimo vrijeme. Mislim da sami kadrovi spota kao i tekst dovoljno govore. Sve je poprilično direktno i otvoreno, tako da nema potrebe objašnjavati tematiku, te će publika sama zaključiti suštinu”, poručuju iz benda.

Ideja za pjesmu je zapravo svakodnevnica, mučne slike naroda. koji se bori protiv loših sistema. Kadrovima u spotu su pokušali dočarati pobunu, koja se dešava širom svijeta. Zanimljivo je da je za snimanje ovog spota bila predviđena sasvim druga lokacija, međutim ona u poslednji čas nije bila na raspolaganju. Ipak, da bi iskoristil vrijeme namijenjeno za snimanje spota, momci su brzo smislili alternativni plan, koji se kasnije ispostavio i kao mnogo bolja varijanta.

Ističu da su veoma zadovoljni finalnim proizvodom, te sa nestrpljenjem čekaju i reakcije publike.

Možda će vam se svidjeti i ovo...