Jelen pivo
Header

Donji dio neba

The Bechars    15

Bend “The Bechars”predstavio je video spot za singl “Donji dio neba”, a nova pjesma predstavlja život onakav kakav jeste, sa svim svojim dobrim i lošim stranama. Poruka pjesme je da se ljudi trebaju držati zajedno, jer samo tako će moći lakše da prevaziđu sve nedaće, koje život nosi sa sobom i da na kraju izađu još jači.

Bend “The Bechars” je nastao 2012. godine kao proizvod ideje četiri mlada čovjeka, koja su željela da naprave kvalitetan pop-rok bend sa kojim će moći da nastupaju po klubovima i festivalima. Članovi benda su već u tom trenutku imali veliko dugogodišnje iskustvo u različitim autorskim projektima i bendovima.

U početku je bend svirao isključivo kao akustični sastav. Ubrzo nakon osnivanja počele su da se nižu klupske i festivalske svirke širom regije i BIH. Broj svirki se svake godine znatno povećavao, tako da je u prosjeku bend svirao oko 100 svirki godišnje, što ga je obilježilo kao jedan od najaktivniji bendova u ovom dijelu države. Godina 2021. je donijela neke nove ideje, i predstavlja pravu prekretnicu što se tiče funkcionisanja benda. Cijeli koncept, od osnivanja do danas je izmjenjen. Koncepcija više nije bila akustična svirka, nego se prešlo na standardnu rok postavu sa električnom gitarom. Uskoro je ovaj bend počeo da snima prvu autorsku pjesmu pod imenom „Donji dio neba“ u Digital Boyler studiju u Banjaluci. Pjesmu je snimio i producirao Ninoslav Tiki Dobrijević. Snimljen je i prateći video spot uz numeru. Spot je sniman 2021. godine na više lokacija u Prijedoru i Banjaluci. Za realizaciju  je bio zadužen Mladen Marijnović, koji je ujedno režirao spot.

Možda će vam se svidjeti i ovo...