Header

Gubim dah

Crystal    22

Mlada umjetnica Crystal, u stvari Alma Demirović, Tuzlanka sa trenutnom adresom u Sarajevu nedavno je izdala svoj treći singl „Gubim dah“ za koji je snimljen i interesantan spot.

Za Jelen Music Show je ispričala sve o svojim počecima, ljubavi prema umjetnosti, ali i otkrila nekoliko detalja sa snimanja svog trećeg, aktuelnog singla koji je izazvao mnoštvo pozitivnih reakcija kod publike.

„Umjetnost je oduvijek bila dio mog života. Trenutno studiram na Likovnoj Akademiji na odsjeku Produkt dizajn. Muzikom se bavim oduvijek, pohađala sam muzičku školu, odsjek klavir. Postojala je velika mogućnost da se time bavim profesionalno, međutim ljubav prema pjevanju i uopšte umjetnosti me odvela na put na kojem sam sad. I sve se savršeno poklopilo“, otkriva nam Alma.

Osnovna poruka koju prenosi u svim svojim pjesmama je, kaže ona, ljubav, a kao što kaže prvi stih pjesme „Gubim dah“-“Sve je bolje udvoje”. Autor spota, kao i pjesme je Azur Jahić.

„Na snimanju spota je bilo super, poslužilo nas je vrijeme, a cijela ekipa je bila na vrhuncu raspoloženja. Ovo je sigurno najbolje zanimanje na svijetu, jer ljudi rade zato što to vole, pa je samim tim i atmosfera uvijek odlična. Ideja spota je da energiju ljeti treba trošiti na pravi način. Bilo to skačući, rolajući se ili vodeći ljubav“, ispričala nam je Alma.

Na snimanju pjesme, ali i spota, uvijek su neizbježne nepredvidive stvari, a ona Almina je bila snimanje dijela sa rolama.

„Bilo je napeto jer nisam imala kočnica, samim tim je bilo situacija koje su bile rizične. Međutim, sve je na kraju odlično ispalo“, prisjeća se momenata sa snimanja ova pjevačica.

Kako nam otkriva, intenzivno radi na albumu.

„Skoro sve pjesme su završene. Planiramo objaviti još jedan singl, prije nego što izbacimo album, a nakon toga ćemo krenuti sa koncertima i promocijom albuma širom Bosne i Hercegovine“, najavljuje ona.

Prema njenom mišljenju, najčešći problemi sa kojima se susreću muzičari koji žele isključivo da se bave autorskim stvaranjem su načini dolaska do publike, kao i hroničan nedostatak izdavačkih kuća u BiH.

„Internet jeste na neki način olakšao stvar, međutim nedavne promjene na socijalnim mrežama su zakomplikovale stvari. Početak je težak, ali ne bih pravila od toga dramu, jer svakodnevno nalazimo razne načine da dođemo do publike kojoj se sviđa naša muzika“, mišljenja je Alma.

 Za kraj ističe da je uloga medija itekako bitna, a upravo je, kaže ona, projekat Jelen Music Show karika koja je nedostajala.

„ Mislim da je upravo to što radite ono što nam nedostaje, jer živimo u vremenu gdje postoji podrška za film i druge vrste umjetnosti, a za muziku ne. Trebaju nam mediji čija će osnovna ideja biti promocija domaćeg stvaralaštva“, zaključila je na kraju Alma.

Možda će vam se svidjeti i ovo...