Jelen pivo
Header

Sleser

Aberdar    28

Novi singl “Sleser” benda Aberdar, posvećen je starim “Slesher” filmovima poput: Halloween, Petak 13-ti, Jason, Scream, Chucky. Članovi benda su veliki fanovi slesera i htjeli su napraviti pjesmu iz ljubavi prema starim dobrim hororima.

“Današnji horori su svi na istu temu i samo se baziraju na “jumpscare” faktoru, u principu iskoči nesto i prepadneš se. Nema više priče i onih momenata kada sjediš u kinu u stolici i vidiš karakter poput Michael Myers-a, kako samo gleda u tebe i ubrizgava strah pogledom”, objašnjavaju članovi benda.

Poruku pjesme svako može drugačije da shvati. Pjesma se odrigrava u prvom licu, kako bi svi mogli zamisliti da su oni ti koji bježe od slesera, ali ne mogu da pobjegnu.

“Naše iskreno mišljenje je da sleser ne mora biti neko lice pod strašnom maskom. Može biti nešto što vas muči, a ne možete pobjeći od toga, može biti anksioznost zbog nečega”, poručuje Aberdar.

Spot je sniman u “Vježbaonici” kod Dine Mazara iz prostog razloga, jer u doba korone nisu bili u mogućnosti da reazlizuju spot koji su prvobitno planirali. Puno sati, truda i znoja je ostalo u tome prostoru, te su odlučili da je to najbolje mjesto za snimanje novog spota. Spot je snimao, montirao i režirao član benda Branko Bujić.

“Pjesme radimo tako što bubanj snimimo u “Oksigen Studiju” kod Momira Nikica, a onda sve ostalo radimo u “kućnoj” atmosferi kod Bojana Bujića. U današnje doba nije potrebno da se troši veliki novac u skupim studijima, ako neko u bendu zna raditi Mix i Master”, rekli su momci iz Aberdara za Jelen Music Show.

Novi album, koji bi trebao izaći najranije u novembru, imaće osam pjesama sa različitim tematikama. Nosiće naziv “Kolos”, po njihovom prvom singlu.

“Realizacija teče bez ikakvih problema, kako se situacija sa virusom koronom smirila.
Planirali smo mnogo ranije da posjetimo studio, ali sad nadoknađujemo. Iskoristili smo izolaciju za nove ideje, nema stajanja. Svakim danom su se razvijali novi planovi, koje ćemo iskoristiti za novi album”, poručuju iz Aberdara.

Šta je tvoj “Sleser”?

Možda će vam se svidjeti i ovo...