Jelen pivo
Header

Sama

Urban&4    17

Urban&4 predstavljaju videospot za singl “Sama”, pjesmu koja će se naći na novom dvostrukom studijskom albumu “Lipanj, srpanj, kolovoz”. Album će predstaviti dvije strane Damira Urbana, s njegovom Četvorkom i solo, devet pjesama na prvom i osam pjesama na drugom CD-u koji nosi i podnaslov “Zapisi”. Album će svjetlo dana ugledati u petak, 10. septembra.

“Sama” je peti singl, nakon Porinom nagrađene “Iskre”, “Pseće oluje”, “Kuće sjećanja” i “Diva”.

Pjesma “Sama” nastala je jednog jutra za mojim stolom, a nakon toga, za tim istim stolom, snimljena je njena prva, ujedno i zadnja, verzija. To je verzija koja je sadržavala samo glas, akustičnu gitaru i moj pokušaj slaganja višeglasja. Ostali članovi benda su potom napravili svoje dionice, a onda ih sami i snimili. Na kraju, Sandi Bratonja se uhvatio miksanja tih naših traka, a Goran Martinac je onda svemu tome dodao završni sjaj. Osim spomenutih singlova objavljenih s Četvorkom, “Nitko osim nas” je jedini singl sa “Zapisa”, pjesama koje su nastajale u potpuno intimnoj atmosferi, tek uz pomoć nekolicine prijatelja”, izjavio je Urban.

Pjesma “Sama” govori sama za sebe, potrebno je samo slušati, napominje.

“O samoj tematici pjesme ne bih previše govorio. Vjerujem da je njena priča dovoljno jasna i nema je potrebe dodatno objašnjavati slušaocima.”

Milica Czerny Urban na upečatljiv je način svojom režijom u spotu uspjela prenijeti snažnu poruku pjesme.

Možda će vam se svidjeti i ovo...