Jelen pivo
Header

Ma dobro je

Rock Redukcija, Zlatan Karić, Helem Nejse    13

Rock Redukcija, Zlatan Karić i Helem Nejse ostvarili su sjajnu saradnju, a konačan rezultat su novi spot i pjesma “Ma dobro je”. Sarajevski bend Rock Redukcija je uz vokalnu podršku pomenutih izvođača snimio četvrti singl s prvog albuma “Rock Redukcija 387”.

Da može bolje i više navikli su nas iz Rock Redukcije. Njihovo nastojanje da okupe  vrhunsku ekipu muzičara i ovaj put nije izostalo. Tako da su ovaj put u realizaciji pjesme “Dobro je, može i gore” učestvovali Jugo Emir – solo gitara /Letu Štuke, Bojan Crnogorac – bubanj /Konvoj/, Darko Beus – truba /Sarajevo Big Bend/ i stalni članovi RR, Darko Hrgić – bas, autor /Rock Redukcija/ i Jasmir Musabegović – gitara, autor /Rock Redukcija/.

“Prije par mjeseci kontaktirao me Jasmir Musabegovic, koji je jedan od idejnih tvoraca pjesme i pitao želim li učestvovati u ovom projektu. Nakon što sam poslušao,oduševio sam se i objeručke prihvatio. Pjesma odlično opisuje stanje u kojem se nalazi naše društvo. Ali, istovremeno, šalje jaku poruku nade i vjere da će sve biti dobro.”, rekao je Zlatan Karić.

Mješavina ska, rock-a, hip-hop-a, zvuka limenog orkestra i socijalno angažovanog teksta nudi snažnu energiju koju samo velika muzička djela mogu podstaći kod publike.

“Posebno mi je drago što su dio projekta bili i momci iz Helem Nejse. Snimanje pjesme je proteklo u super raspoloženju. Nadam se da smo kroz pjesmu uspjeli prenijeti dobru vibru”, zaključio je Karić.

Ovaj trio je uspio iznenaditi pjesmom koja je drugačija od ostalih i  po tome što vraća nadu u autorski rad na domaćoj muzičkoj sceni.

“Nemamo namjeru stati u svojim nastojanjima da pravimo muziku. Nove autorske pjesme već su spremne i čekaju nove izvođače, nove učesnike, nove ideje u realizaciji “, navode iz Rock Redukcije.

Možda će vam se svidjeti i ovo...