Jelen pivo
Header

Zemlja gori

Letu Štuke, Dubioza kolektiv    35

Vijest da su Letu Štuke i Dubioza Kolektiv snimili zajedničku pjesmu “Zemlja gori” iznenadila je, ali i oduševila mnogobrojne fanove ova dva benda širom regiona! Autor teksta i muzike Dino Šaran vrlo kratko se za regionalne medije osvrnuo na pjesmu koja ujedno službeno najavljuje izlazak četvrtog studijskog albuma Letu Štuke pod nazivom Topla voda.

‘Čovjek ili robot? ’Zemlja gori’ je satirična poskočica o preskakivanju homo sapiensa u lancu prehrane. Htio sam imati taj autentičan zvuk Dubioze na albumu. Inače, na svakom drugom albumu volim imati neku pjesmu za folkoteku, a ovo je jedna takva pjesma. Koliko god se mi približavali zapadu, ipak je ovo Balkan. Mene uvijek inspiriše ono što je oko mene. Ne želim se truditi da zvučimo kao neki indie bend iz New Yorka”, istakao je Dino Šaran.

Iza aranžmana i produkcije stoji Brano Jakubović iz Dubioze kolektiv, a o nastaloj saradnji Dubioza je poslala kolektivnu izjavu:

“Mi smo se sa zadovoljstvom odazvali na poziv za saradnju, jer se kolega Šaran još jednom pokazao kao istinski vizionar i svojim tekstom anticipirao gorući problem odljeva mozgova i akutnog nedostatka radne snage”.

Možda će vam se svidjeti i ovo...