Jelen pivo
Header

Malokrvna

Laka    22

Pjevač i autor Elvir Laković Laka objavio je novi singl i video spot pod nazivom “Malokrvna”. Nova pjesma je kao i sve prethodne koje je radio u sada već prepoznatljivom stilu na koji smo navikli od njega.

Tekst i muziku za novu pjesmu napisao je upravo Laka, a ovog puta pored njegove sestre Mirele u spotu se po prvi put pojavljuje i njihov bend. Njihovi vjerni pratioci na nastupima Matko Gaće, Ozren Franić i Tomo Miladinović pristali su ovog puta da se pojave u video spotu koji je sniman u Makarskoj. Mladi fotograf Edvin Kalić je bio zadužen za video spot koji nastavlja dobro prepoznatljiv niz video priča koje prate muziku koju stvaraju Laka i Mirela.

“Pa, kao i na stvaranju svake pjesme do sada, oslanjam se na talenat. U ovoj pjesmi se govori o tome da, ako ona može da me prevede žedna preko vode, može i malokrvna preko brvna”, priča nam u svom stilu Laka.

“A bend smo jedva natjerali, jer ne vole da se snimaju. Snimajući spot, nije nam se baš ništa dopadalo i bili smo nesretni sve dok u jednom trenutku naš snimatelj nije povikao: “EVO GA, SADA POČINJE”!”, otkriva nam Laka.

Laka iza sebe ima dva albuma, te nekoliko singlova među kojima je i “Pokušaj”, pjesma sa kojom je Bosnu i Hercegovinu predstavljao na Eurosongu 2008. godine. Prethodni singl “Životinje” je izazvao veliku pažnju publike, a tačno godinu dana kasnije objavljen je i novi singl.

Možda će vam se svidjeti i ovo...