Jelen pivo
Header

Moj

Lejla Dolores    53

Pop pjevačica Lejla Dolores predstavila je pjesmu “Moj”, koja je njen prvi samostalni singl. Numeru u cjelosti potpisuje kompozitor i producent Dinko Kulenović, dok je mastering urađen u londonskom studiju Audio Animals pod palicom inžinjera Paul Ashmorea. 

Stilski se pjesma može okarakterisati kao synth-pop i upakovana u kombinaciju retro elemenata i modernijeg aranžmana nam donosi priču o ljubomori i posesivnosti.

Lejla je ljubav prema muzici usmjerila i u svoje školovanje, pa je nakon osnovne i srednje muzičke škole u Bihaću nastavila muzički put na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, odsjek klavir. Uporedo sa klasičnim obrazovanjem je vrlo rano počela sarađivati sa bendovima na lokalnoj i regionalnoj sceni.

Lejla Dolores je pop pjevačica porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Rođena je 12.8. 1996. godine i od malih nogu pokazuje afinitet za umjetnost, a posebno muziku.

Kao najveće uzore izdvaja Beyonce, Aliciu Keys i Whitney Houston, a od muzičkih žanrova izdvaja pop, r’n’b, rock i jazz.

Možda će vam se svidjeti i ovo...