Jelen pivo
Header

Okolo

Vakat    51

Sarajevski punk rock bend „Vakat“ predstavio je video uradak za svoj novi singl “Okolo”. Novom pjesmom i video spotom, ekipa iz benda „Vakat“ zaokružuje priču sa tri objavljena singla. Nakon pjesme “Vođa” i “Dosta”, koje imaju sličnu tematiku i ukazuju na muke i borbu pojedinca u zarobljenim politiičkim sistemima i sistemima poremećenih vrijednosti.

Idejni autori video spota za pjesmu “Okolo” su Mirza Duran i Amel Đikoli, dok je Đikoli ujedno i direktor fotografije. Spot je montirao sarajevski reditelj Saša Peševski.

Autori video spota ističu da je stilski izraz inspirisan ograničenom percepcijom zbilje, koja je uslovljena digitalizacijom, mobilnim uređajima i društvenim mrežama. Pjesma “Okolo“ je snimljena u studiju “Bigfoot” u Sarajevu, dok je za miks i mastering iste bio zadužen producent Saša Karabatak, Studio MC Pavarotti. Bend „Vakat“ planira uskoro nove koncerte i nastupe, a ujedno i ponovo se vratiti u studio sa ciljem snimanja novih pjesama.

Ova punk rock grupa je nastala 2007. godine u Sarajevu. Današnji sastav čine Atila Varga (vokal), Dinko Činjarević (bass), Zlatan Avdagić (gitara) i Mirza Duran (bubnjevi).

Možda će vam se svidjeti i ovo...