Jelen pivo
Header

Kad bi nestala

Retro    36

Bihaćki sastav Retro je objavio novi singl i video spot „Kad bi nestala“. Pjesma je snimljena u studiju Amadeus u Bihaću kod producenta Nemdžada Alića, dok je za video spot zaslužan Aid Visuals. Tekst i aranžman pjesme su radili sami članovi benda, a kadrovi za spot su snimljeni prilikom snimanja pjesme u studiju, kao i u okolini grada Bihaća.

Grupa Retro je četveročlana grupa mladih muzičara iz Bihaća, koji sviraju rock, pop rock i funk hitove, u akustičnom i električnom izvođenju u zanimljivim aranžmanima i kombinacijama. Repertoar ovih momaka je prilično zanimljiv i energičan, uz dosta brzih i plesnih ritmova, te zanimljivih kombinacija hit pjesama i kultnih melodija iz filmova. Ekipa je sa radom počela početkom 2018. godine, da bi već na ljeto iste godine ubrzali tempo i nastavili funkcionisati kao bend u sastavu Dženan Rakić (vokal, akustična gitara), Armin Alagić (gitara), Haris Pozderac (bas gitara) i Nermin Dedić (bubnjevi).

Nakon mnogobrojnih svirki, vrlo brzo su se počeli baviti i autorskim radom, te su se predstavili singlom “Zašto kriješ lice” za koji su objavili i video spot. Nedavno, nakon nastupa na festivalu Bihać Urliče 2019, gdje su premijerno izveli novu autorsku pjesmu “Kad bi nestala”, objavili su i spot za novi, aktuelni singl.

Možda će vam se svidjeti i ovo...