Jelen pivo
Header

Oksimoron

Finti    44

Brčanski hip-hop umjetnik Emir Vehabović Finti objavio je treći po redu E.P. pod nazivom “Oksimoron”.

E.P. sadrži četiri pjesme, tri snimane u Tuzli, gdje je za mix i mastering bio zadužen Enot, muzičar i producent iz Tuzle, a jedna je snimana u Brčkom za koju potpunu produkciju potpisuje S One iz Mostara.

„Inspiraciju posebno i ne tražim, pisanje smatram alatom terapijskog djelovanja. Smatram da suočavanje sa svojim tjeskobama kroz kreativno izražavanje, ima relaksirajuće rezultate po psihu čovjeka. Rep je mjesto kroz koje kanališem toliko emocija koliko mi je potrebno da nesmetano funkcionišem u ostalim segmentima života“, poručuje Finti.

Pored „Oksimorona“ iza sebe ima još dva solo projekta – 2016. je objavio E.P. „Nezdravo pogotovo“, a 2018. godine drugi E.P. naziva „Sanjar“.

U dosadašnjoj muzičkoj karijeri je sarađivao sa reperima kao što su Edo Maajka, Frenkie, Mc Rima, Spinoza, Nici, Cap One, Kontra… Radio je i na promociji i širenju hip-hop kulture u Brčkom kroz organizaciju raznih događaja.

Prije solo karijere, sa grupom Brčkobeatz je radio na dva albuma 2009. i 2010. godine, a sa bendom Stay Positive je učestvovao na albumu “Western” 2014. godine.

Možda će vam se svidjeti i ovo...