Jelen pivo
Header

Sophia

Subversion BL    38

Banjalučki pank bend Subversion predstavio je svoj drugi singl ove godine, numeru “Sophia”. Sam naziv pjesme upućuje na njen sadržaj – sophia na grčkom označava mudrost, a odatle i insistiranje na ovakvom nazivu.

Doživljaj unutrašnje stvarnosti koji je prenesen u tekst, a potom i otjelotvoren na materijalnom planu u formi muzike i spota, nije ništa drugo do upravo ispoljavanje tog ličnog doživljaja.

“Trudimo se, lutamo, tragamo za mnogim odgovorima, a najčešće su odgovori na ta pitanja u nama samima. Životne poruke poput tihih signala nam dolaze sa svih strana, a tu životnu mudrost svako opet doživljava na svoj način”, navode momci iz benda.

Pjesma je snimljena u studiju Cirith Ungol u Aleksandrovcu, a za zvuk je zaslužan Dražen Kecman. Spot je radio Saša Gašić, a u samoj montaži je učestovao i lider  benda Dalibor Mrša, u smislu ideja.

“Budući da korona virus uzima sve više maha, javna okupljanja se zabranjuju, pravo je vrijeme da se spot umjesto ovog neugodnog virusa uvuče u domove naših sugrađana i prelije se izvan granica naše zemlje. Bolje pjesma, nego virus. Subverzija svakome, korona nikome”, poručili su članovi grupe Subversion BL.

Oni nastavljaju da rade svojim tempom, u planu je snimanje još dva singla, i kako su već isticali, idu korak po korak ka albumu.

Možda će vam se svidjeti i ovo...