Jelen pivo
Header

Rijaliti

Dubioza kolektiv    50

Popularni bh bend Dubioza kolektiv prodrmao je cijeli region novim singlom i animiranim spotom za pjemu “Rijaliti”.

“Ovaj spot sadrži nepristojne animirane i opjevane situacije, te ga zbog svog sadržaja ne bi trebao gledati niko”, upozoravaju iz benda na samom početku spota.

Momci iz Dubioze kolektiv sviraju na sceni popularnog talent šoa, a dok publika u transu vrišti, žiri sastavljen od poznatih lica negoduje i stišću tastere za eliminaciju.

“Već godinama sanjamo o tome da učestvujemo u nekom takmičarskom talent šou ali budući da talenta baš i nemamo u izobilju, morali smo napraviti lažnu emisiju ne bi li na taj način ostvarili ovu svoju želju. Međutim, žiri nam ni tamo nije bio naklonjen… Ili kao što pjesma kaže ‘igrali smo dobro ali zajeb’o nas sudija’” – izjavili su momci iz benda.

“Rijaliti” govori o temama koje opčinjuju cijeli region. Nakon pjesama “Himna generacije” i “Treba mi zraka”, ovo je treći singl sa njihovog novog albuma “Pjesmice za djecu i odrasle”.
Za video spot zaslužan je Toni Huml, reditelj koji je napravio animiriani spot i za pjesmu “Kažu”, koji danas broji više od 28 miliona pregleda.

Možda će vam se svidjeti i ovo...