Header

Otvaram oči

Zlatan Karić    35

Ako vam neka pjesma “kupi” na prvu zbog svoje pozitivne energije, veselih ritmova i sjajnog teksta, to je sigurno ona koju napravi muzičar iz Zenice Zlatan Karić. Nakon dva izuzetno uspješna singla, Zlatan nam predstavlja novu pjesmu „Otvaram oči“ koja je objavljena pod potpisom Muzičke produkcije BHRT.

Muziku i tekst potpisuje Zlatan. Na projektu su se okupili izvrsni muzičari: Igor Farmakovski, bubanj, Boris Marković, bas gitara, Mustafa Behmen gitara, Adnan Mušanović, klavir.

Aranžman zajedno sa Zlatanom potpisuju Boris Marković, Nijaz Kurtalić i Adnan Mušanović, koji je i producent pjesme. Prateći vokal je Renata Kurtalić, a ton majstor Nijaz Kurtalić. Snimljeno i miksano u studiju Esad Arnautalić, Muzička produkcija BHRT.

„Zadovoljstvo je raditi i stvarati u okruženju kakvo je Muzička produkcija BHRT. Zahvaljujem se svima na ukazanom povjerenju i podršci, posebno Jasminu Feroviću i Tariku Ramiću koji su potaknuli ovu saradnju i ponudili mi odlične uslove za rad. Kad imaš dobre i vrijedne ljude oko sebe, posao postane zabava. Tako nam je i bilo u studiju BHRT – zabavno i inspirativno. Svi su bili maksimalno posvećeni. Adnan Mušanović je odradio fenomenalan posao, sretan sam da imam takvog producenta. Kreativna zajednica “Gruppa” su ljudi koji su osmislili ovaj cijeli projekat i od srca im se zahvaljujem na povjerenju, inspiraciji i trudu koji ulažu“, rekao je Karić.

Sve Zlatanove pjesme imaju važnu poruku, pa tako nam u tekstu pjesme „Otvaram oči“ otkriva da se izvor istinske sreće nalazi u pomirenju sa samim sobom i da je spoznaja – početak pravog života.

„Tražimo razne oblike zadovoljstva i sreće u stvarima ili objektima. Izgubljeni smo u vječnoj potrazi za srećom, tražeći je tamo gdje je nema. Sad znam da je to potraga bez kraja, jer ono što je izvan mene ne može trajno ispuniti moju dušu. Duša je vječna i ne može biti zadovoljena prolaznim iskustvima. Da bismo osjetili sreću u njenom pravom smislu moramo je tražiti u svome Duhovnome aspektu postojanja i u pravim životnim vrijednostima. To je ono nešto što nam pruža podršku , što nas ponovno usmjerava na put uspjeha i pozitivnosti. Ja želim biti na tom nepresušnom Izvoru sreće, to je taj sjaj iz moje pjesme.

Proces samospoznaje nije jednostavan, trebamo se suočiti sa svojim mislima, uvjerenjima, strahovima, željama te prihvatiti sve to što pronalazimo u sebi. Sad znam da istinsku sreću prvo moram spoznati u sebi onda ta sreća postaje dio moje ličnosti, kao i ljubav. Nadam se da će vas ova pjesma inspirisati i oraspoložiti“, ističe Karić.

Možda će vam se svidjeti i ovo...