Jelen pivo
Header

Pogodi ko dolazi

Rozi Golub    44

Mladi sarajevski producent Irfan Krivdić koji se predstavlja pod pseudonimom Rozi Golub, objavio je svoju prvu pjesmu „Pogodi ko dolazi“.

“Pišem poeziju i komponujem muziku, a onda kada se to dvoje složi, nastane nešto poput moje prve pjesme. Sama muzika i tekst su nastali u, skoro isto vrijeme, i rezultat su mojih stanja u kojima se povremeno nađem. Kada sam je počeo snimati, odlučio sam da ne želim referentnu traku, nego da pokušam napraviti nešto potpuno svojstveno meni”, poručio je Rozi Golub.

Muzika je “došla sama po sebi”, a tekst je sastavljen iz dva dijela – priča i zaključaka iz njegovog ličnog života i kratkog, ali najefektivnijeg dijela koji kaže da dolaze Rozi Golub i Pulherterijat.

“Ime Rozi Golub je alter ego koji sam stvorio da bih prebrodio određene događaje u životu, a onda je to preraslo u umjetničko ime i dalo doprinos mom dotadašnjem radu. A Pulherterijat je pojam iz satirične priče koju sam osmislio i koja bi se, ako sve bude teklo po planu, trebala pretvoriti, možda i, u cijelu novi kulturno-društveni pokret”, otkriva mladi umjetnik.

Ističe da je kao pojam, pulherterijat u stvari reformisana riječ “Proleterijat” i ona predstavlja glasove skupine kulturno osviještenih pojedinaca koji pokušavaju nadglasiti neukus.

Trenutno pohađa Institut za muziku, teatar i multimediju u Sarajevu, a uz to je student pegagogije na Filozofskom fakultetu. Svira klavir, gitaru i bass gitaru.

“Za sada imam u planu objaviti tri singla do kraja ove ili početkom sljedeće godine”, poručio je Irfan za kraj.

Možda će vam se svidjeti i ovo...