Jelen pivo
Header

Pogodi ko odlazi

Rozi Golub    38

Rozi Golub ovaj put izbacuje pjesmu koja se zove “Pogodi ko odlazi” i time najavljuje završetak svoje trilogije pogađanja. Pjesma se nalazi na EP-u “2047 Dina+” na kojem prethode pjesme “Pogodi ko dolazi” i “Pogodi ko prolazi”.

Ideja za naziv EP-a je, Rozi Golub saopštava, isplivala sa zida jedne zgrade u Sarajevu. Naziv “2047 Dina+” zaokružuje futuristički izgled mješavine žanrova Monolog Indie Electro-a, Smooth jazz-a i Funk-a na prvom EP-u.

Treća pjesma je rađena u funk maniru i karakteriše je plesni ritam, mnogo synth zvuka i ritmične bass dionice koje se protežu kroz cijelu pjesmu. Sa novom pjesmom, Rozi Golub nam govori o samom funk-u kao fenomenu i pokretu, o funky stilu života i svemu što iz njega proizilazi i kako kaže:”Funk je samom sebi smisao!”

Umjetnik daje akcenat na ritam sekciju što potvrđuje i solo na bass gitari. Ovo je novo izdanje iMTM Records vezano za projekat ”Čeličana” podržan od strane agencije Fonogram.

Režiju video spota potpisuju Rozi Golub i njegov dugogodišnji prijatelj, Faris Pezo. Muzika i tekst su takođe djelo samog muzičara, kao i produkcija i aranžman.

Možda će vam se svidjeti i ovo...